Divendres, 24 De Gener De 2020
Plaça Major, 13, Els Omellons - 25412
Telèfon: 973156031 Fax: 973156308

Turisme

Església Parroquial de Sant Miquel

Foto

Església Parroquial de Sant Miquel, originària del segle XVIII, una formidable façana barroca, en el seu interior tres naus, campanar de torre de planta quadrada i conserva un notable retaule barroc de pedra.

Casa Llorach

Foto

Casa Llorach, data de 1770, construïda damunt dos molins, un d'oli i l'altre de farina. Hi va viure el poeta romàntic Ezequiel Llorach (1846-1887). Es tracta d'una casa pairal declarada Monument Artístic Nacional. Conserva una interessant finestra àrab, amb una reixa decorada amb sis mitges llunes, i té en la façana l'escut dels Llorach.

 

Ezequiel Llorach Aguilar (Els Omellons, 1846 - Sant Boi de Llobregat, 1887) fou un escriptor romàntic en llengua castellana. Va publicar el recull de poemes Vibraciones del sentimiento, i en prosa "Actéon". També va publicar altres poemes, alguns dels quals estaven dedicats a la reina Maria Cristina de Borbó-Dues Sicílies. De vida tortuosa, es va suïcidar per un desengany amorós.

Durant el curs acadèmic 1869-1870 Ezequiel Llorach obté el títol de Batxiller en Arts en el Institut de Segona Ensenyament de Lleida.

Ramon Xuriguera comenta de Llorach "que no es menys cert que els motius que li serveixen de base, són segellats per la terra" [cal citació] i la seva importància radica en el fet que és el primer poeta lleidatà que abandona la temàtica històrica i la substitueix per un lirisme íntim i melangiós.


Xarxes socials
Destacats

Mapa Web